Co jsi nám to donesl, čápe?

22.05.2013 12:38

Včera mi nad hlavou proletěl čáp. Nevím proč, ale mám opravdu slabost pro toto krásné stvoření a vždy, když mám možnost zahlédnout ho trochu blíže něž na samém vršku vysokého komína, připadám si jako malé dítě. Pošťuchuji všechny ostatní a nadšeně jim ho ukazuji...jako by ho neviděl nikdo jiný než já. Mám dokonce ráda i báchorku, kdy čáp nosí miminka - je mile dětská a k životu takové drobné naivnosti prostě patří a měly by nám ho dělat příjemnější. A když už jsou všude čápi, tak věřím, že v tyto dny musí porodnice praskat ve švech a na svět se snaží vykouknout nová miminka, tak ty miminka pořádně přivítáme.

 

Pomůcky:

tvrdý bílý papír

světle modrý papír

papír s potiskem

nalepovací stuhu

modrou stuhu

razítko miminka

akvarelové pastelky

štětec

lepidlo

nůžky

kružítko

pravítko

řezačku

raznice

nalepovací perličky

oboustrannou lepící pásku

Před samým začátkem práce si zvolte velikost přání (například podle obálky, kterou máte a chcete ji na přání použít). Podle této velikosti si ustřihnete (nebo řezačkou uříznete) bílý papír, který bude sloužit jako základ. O cca 2-3 mm menší ustřihněte světle modrý papír a o další kousek menší papír s potiskem a nalepte na bílý základ. Vznikne nám vrstvená karta, kterou budeme dál zdobit. Pomocí křužítka naznačte na bílý papír kruh, do něhož otiskněte razítko a to můžete pomocí akvarelových pastelek vybarvit. Bílý kruh s razítkem nalepte na o malinko větší světle modrý kruh pomocí oboustranné lepící pásky a společně přilepte na stuhu, kterou jsme si rozdělili přání.

Aby bylo přání pro chlapečka ještě malinko víc ozdobené, můžeme pomocí dvou raznic vyrazit kytičky, ty k sobě přilepit a doprostřed vlepit perličku. A kytkou ozdobit roh přání, kde jako podklad poskládáme a vlepíme mašličku z modré stuhy.

A teď už jen vymyslet nějaké milé věnování, zabalit do obálky a poslat čerstvým rodičům.

Pokud byste o toto přání měli zájem, můžete si ho zakoupit ZDE

 

Diskusní téma: Co jsi nám to donesl, čápe?

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek