Do boje!

18.08.2013 20:48

Děti jsou nejkrásnější, když spí – to je prostě známá věc, kterou potvrdilo už mnoho maminek....a spousta jich na to ještě časem přijde. On se totiž někdy i ten andílek, slastně zamuchlaný do teplé peřinky, dokáže proměnit v solidního čertíka a zkomplikovat vám nejeden životní okamžik. Když to nejméně potřebujete, tak se dítě v mžiku změní v lovce divokých šelem, piráty nebo kosmonauty. Dětská fantazie totiž nezná mezí a děti přímo milují vtělovat se do různých rolí nebo profesí. A tak dnešní návod věnuji především malým bojovníkům a chrabrým rytířům, kterým doplníme výzbroj.

 

Pomůcky:

překližka

tužka

foukací fixy nebo akrylové barvy

elektrická přímočará pila

vrtačka

starý pásek do kalhot

šroubky a matičky

 

 Na překližku si pomocí tužky nakreslíme tvar štítu a přímočarou pilou vyřežeme. Je-li potřeba, opilujte hrany ještě smirkovým papírem, aby nedošlo k případnému zranění dítěte a můžete nechat malého rytíře vymyslet si znak nebo erb na svůj štít. My jsme vyráběli štíty dva – na jednom byl nakreslený hrad pomocí akrylových barev, na druhém pomocí foukacích fixů a šablony, nafoukaný obrázek hroznového vína, doplněný žlutým orámováním.

Až barvy zaschnou, vyvrtejte do štítu kousek od sebe dvě díry. Ze starého pásku do kalhot uřízněte malý kousek, provrtejte dvě díry i do něj. Pomocí šroubků spojte pásek se štítem a upevněte maticí, vznikne tak místo, kde se bude dát štít uchopit.

V tuto chvíli je štít připravený pro první boj se zákeřným nepřítelem nebo pětihlavým drakem...já věřím, že dětská fantazie už bude vědět jak s ním naložit.

Do boje!

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek