Co darovat muži?

25.02.2014 12:38

Znáte to: když má narozeniny žena, tak vás napadne 100 věcí, které ji potěší a můžete ji darovat. Když má narozeniny muž, tak je to hodně velké dilema. A když má ještě tzv. "kulatiny", tak to už není oříšek, ale pořádný ořech. Jednou z možných alternativ menšího dárku je láhev nějakého alkoholického nápoje. Jenže co potom s tím? Přece mu ji nedáte jenom tak do ruky?! Zabalit ji do celofánu? No není to už trochu klišé? A co to zkusit trošku jinak, neotřele a nevšedně?
 

 

Pomůcky:
bílý tvrdý papír
tužka
kružítko
pravítko
lepidlo
papíry s potiskem (pro scrapbook)
razítko (+razítkovací voděodolná barva) nebo obrázek
akvarelové pastelky

štětec (popř. vodní štětec)
mašlička
černé gelové pero
černé výseky

Na otisknutí razítka doktora je potřeba razítkovací voděodolná barva, kterou následně nerozmažou akvarelové pastelky při vybarvování.

Otiskneme si tedy motiv, pastelkami vybarvíme a vystínujeme, nakonec barvu rozmažeme štětcem a vodou nebo vodním štětcem.

Doktora obstřihneme nůžkami a nalepíme na podkladový papír, který následně vystřihneme do nějakého zajímavého tvaru. Dále si nachystáme samotnou visačku. Tu je potřeba rozměřit podle velikosti a šířky lahve, na níž ji budeme přidělávat. Podle toho si nejprve narýsujeme a potom vystřihneme tvar, nesmíme zapomenout ani na kolečko v průměru hrdla lahve, které vystřihneme nůžkami, spodní rohy visačky zakulatíme.  Tento základ polepíme papírem s potiskem. Gelovým perem po kraji visačky nakreslíme čárky a doprostřed nalepíme doktora.

Perem ještě dopíšeme krátký text. Pomocí kružítka si nakreslíme a vystřihneme kruh, do něhož vepíšeme (nebo natiskneme razítky) číslici, která značí roky obdarovaného.

Já jsem ještě tento kroužek nalepila na "vlnkovaný" kruh a dolepila malou mašličku. Nakonec dolepíme černé výseky z papíru (dají se sehnat na internetu, jsou to výseky ze strojku Big shot nebo řezacího plotteru Silhouette).

Výslednou visačku jenom zavěsíte na hrdlo lahve, kde bude nepřehlédnutelná.


 

Jak ji darovat?

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek