Jako v hedvábí

21.05.2014 22:01

To, že je hedvábí příjemné na dotek a potěšení pro oko, to se ví už dlouho, ale že se z hedvábí dá i tvořit, to možná bude pro některé novinka. V jednom z dřívějších návodů jsme se učili barvit hedvábné šátky. Bylo to jednoduché a přitom efektivní. Teď budeme v hedvábných návodech pokračovat a vyrobíme si něco pro parádu.

 

 

Pomůcky:

hedvábný kokon

hedvábná šňůrka

ostré nůžky

drát

kleště

zapínání

Hedvábný kokon se dá koupit v obchodech s hobby materiálem i na internetu, stejně jako barvené hedvábné šňůrky. Abyste s kokonem mohli pracovat, je potřeba jej otevřít. Uvnitř se schovává uschlá larva bource morušového, který má na svědomí celou tuto krásu. Ale trošku paradoxně je tato larva docela nevzhledná.

Tudíž berte tento krok jako nutné zlo k tomu, abyste mohli vytvořit okouzlující šperk z přírodního materiálu. Ostrými nůžkami tedy vystříhejte otvor do užší části kokonu a larvu vytáhněte. V tuto chvíli vám vznikl jakýsi korálek, který navlečeme na několik hedvábných šňůrek a po obou stranách kokon zajistíme proti pohybu uzlíky.

Štípacími kleštěmi si uštípneme kousek drátu a začneme vyrábět koncovku na náš náhrdelník. Do jedné ruky vezmeme svazek volných konců a drátem je několikrát omotáme dohromady. Kleštěmi s kulatými kleštinami vytvarujeme na druhém konci drátu očko, navlečeme zámek zapínání a stáhneme.

Na druhé straně uděláme stejně, jen nedáváme zapínání, ale necháme jen očko, do něhož budeme zámek zapínání zavírat.


Pokud jste pracovali podle tohoto návodu, máte v rukou právě originální, přírodní a krásný letní šperk, který vynikne i na obyčejném tričku.

Jako v hedvábí

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek