Násobilka do kapsy

02.09.2014 12:31

Tak už je to zase tady. Prázdniny skončily a včera se děti opět vrhly (některé s chutí, jiné spíš s nechutí) do školních lavic. Jelikož si budeme procvičovat malou násobilku (jak se říká - opakování je matka moudrosti), tak zbystří především rodiče druháčků a třeťáčků, kteří už s těmito počty přišli do styku. Snad tato násobilka do kapsy trochu dětem zjednoduší učení i opakování.

 

 

Pomůcky:

laminovací fólie a laminovačka (jde využít služeb grafických studií, kde laminování za rozumnou cenu rádi udělají)

tiskárna

nůžky

děrovačka

knihařský kroužek nebo kroužek na klíče

 

 

Připravila jsem si pro vás šablonu, kde najdete prakticky celou malou násobilku. Tuto šablonu si vytiskněte a každou kartičku vystřihněte.

Potom naskládejte kartičky do laminovací fólie a zalaminujte je.

Před zalaminováním můžete na zadní stranu každé kartičky napsat výsledek příkladu, je jen na vašem zvážení, zda to bude ku prospěchu nebo to děti bude spíš svádět k podvádění. Opět musíte kartičky rozstříhat.

Je to trochu zdlouhavější práce, ale dá se při tom poslouchat třeba rádio nebo večer film a práce pak líp ubíhá. Do každé kartičky udělejte do levého horního rohu pomocí děrovačky dírku, všechny kartičky zamíchejte tak, aby násobilka nešla po sobě, ale výběr byl náhodný a navlečte na knihařský kroužek, kroužek od klíčů nebo karabinu.

Rodičům tato násobilka do kapsy usnadní vymýšlení příkladů, prostě si vezmou kartičky do ruky, listují a mohou s dítětem procvičovat. Druhá možnost je, že si dítě vezme fix na bílé tabule a do příkladů doplňuje výsledky, které následně rodič zkontroluje a pomocí hadříku smaže. Tato násobilka se dá vzít s sebou třeba i do auta a po cestě nenásilnou formou můžete opakovat probírané učivo.

Násobilka do kapsy

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek