Naštvané piškvorky

25.08.2013 20:19

Myslím si, že především ve školních lavicích jsou piškvorky prostě nehynoucí legendou. Jednoduchá hra, k níž stačí jenom čtverečkovaný papír, tužka a nelítostný souboj mezi kolečky a křížky může začít. Vzhledem k tomu, že škola už se neúprosně blíží, vymyslela jsem pro děti variantu, v níž jsem sice zachovala tradiční pravidla, ale herní pole a kameny jsem mírně pozměnila a tak si dnes se mnou pojďte vytvořit naštvané piškvorky.

 

Pomůcky:

překližka

dřevěná kolečka

akrylátové barvy

štětec

pravítko

tužka

bezbarvý lak

  

Hrací kameny naštvaných piškvorek si vyrobíme pomocí dřevěných koleček, která se prodávají v hobby marketech a železářstvích a běžně slouží k zadělávání děr po vypadlých sucích ve dřevě.

Kolečka si rozdělíme na dvě poloviny (každá z nich bude mít cca 5-6 kamenů). Na jednu polovinu tužkou předkreslíme naštvané ptáky (Angry birds) a na druhou polovinu zákeřná zelená prasata. Pomocí akrylových barev obrysy obtáhneme a celé kameny vybarvíme.

Na překližku, která bude sloužit jako hrací pole narýsujeme 3x3 stejně velkých polí a obtáhneme například černým fixem. Pole potom můžeme vybarvit jako krajinu typickou pro známou mobilní hru Angry birds.

Celé pole i s kameny nakonec přestříkejte bezbarvým lakem ve spreji, zaručíte tím delší životnost hry. Takto tradičně, a přesto moderně pojaté piškvorky, by snad mohly zaujmout každého nadšence naštvaných ptáků a zelených prasat.

Naštvané piškvorky

Datum: 13.04.2014

Vložil: míša

Titulek: piškvorky

to je rostomilé

Přidat nový příspěvek