Olaf

26.01.2015 16:23

Znáte sněhuláka Olafa? ….Ano, proč?

Takového toho bláznivého, střapatého s předkusem?... Ano, proč?

Co má rád vřelá obětí?... Ano, proč?

Co touží po létě aniž by věděl, že potom roztaje?... Ano, proč?

Protože si ho dnes vyrobíme!

 

Pomůcky:

lékařské špachtle

tavná lepící pistole

akrylové barvy

chlupatý drátek oranžové a černé barvy

černý a bílý papír

nůžky

tužka

fix

popř. pohyblivé oči

 

Vezmeme pět lékařských špachtlí, poskládáme je vedle sebe. Tavnou lepící pistolí slepíme všechny špachtle k sobě (stačí je jen přejet lepidlem od jednoho konce k druhému). Můžete je i slepit izolepou, nebudou sice tak držet, ale je to zase dostupnější forma.

Až lepidlo vytvrdne, tak můžeme špachtle otočit a pomalovat bílou akrylovou barvou (můžete použít i temperovou, zase je to dostupnější forma….už jsem jak Láďa Hruška, že? :-D ).  Bude to chtít alespoň dvě vrstvy, aby byl Frosty krásně bílý. Po zaschnutí barvy si předkreslíme pusu s jedním velkým bílým zubem a pusu vybarvíme černou barvou. Než barva uschne, můžeme si na bílý tvrdý papír nakreslit dvě kolečka, do nichž uděláme fixem kuličky jako oči.

Vezmeme oranžový chlupatý drátek a stočíme jej do spirály, to bude sněhulákův nos. Černý drátek rozstříháme na tři menší kousky a potom vystřihneme z černého papíru obočí a nakonec celý obličej zkompletujeme.

Pokud uděláte do sněhuláka dvě dírky, tak jimi můžete protáhnout provázek a pověsit jej….třeba na kliku od dveří. Nebo na zadní stranu přilepte dva silnější magnety a přidělejte si ho na lednici. Děti si s ním mohou zahrát třeba divadlo a vymýšlet stejné legrácky, jako vymýšlí Frozen ve svém filmu.

Olaf

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek