Podzimní přívěsek

07.09.2013 13:44

Po dlouhé době jsem se zase vrátila k měděným drátkům. Když jsem je chytla do ruky, bylo mi prakticky hned jasné, co z nich vyrobím. Mají stejnou barvu jako listí padající na podzim a je to tedy výborný materiál pro toto roční období, které už netrpělivě přešlapuje za pomyslnými dveřmi. Takže dnes podzimní strom jako přívěsek na krk nebo drobná dekorace.

 

 

Pomůcky:

měděné dráty

ketlovací, štípací a ploché kleště

drobné červené korálky

kulatá sklenice

 

Kostru přívěsku vytvarujeme ze silnějšího drátu. Uštípneme si potřebnou délku, několikrát protáhneme mezi prsty, aby se nám s ním lépe pracovalo a také se trošku vytvaroval a pomocí ketlovacích kleští uděláme očko na jednom konci. Chytneme drát za toto očko a zohneme pomocí sklenice do tvaru kruhu. Na druhém konci uděláme také očko a provizorně tyto dvě očka k sobě svážeme tenkým drátkem.

Naštípáme si větší množství tenkých drátků (já jsem potřebovala celkem 20 ks cca 25 cm dlouhých na kostru o průměru 6 cm), které vždy za jeden konec několika otočkami přimotáme ke kostře (naproti oček).

Až máme všechny drátky navázané, začneme vždy dva nebo tři stáčet dohromady – tím nám vzniknou kořeny stromu. Až máme hotovo, chytneme všechny drátky najednou dohromady a opět několikrát stočíme – vnikl nám kmen stromu.

A teď už chybí jen jeho koruna. Tu budeme vyrábět opět stáčením dvou nebo tří drátků dohromady, další malé větvičky vyrobíme tak, že kousek drátku přehneme, smotáme a pokračujeme ve smotávání „hlavní větvi“.

Nakonec můžeme strom dozdobit červenými korálky, které symbolizují zralá podzimní jablka. Kostru a očka můžeme ještě omotat tenkým drátkem, aby se celá sjednotila. Je už potom jedno, zda do oček navlečete hnědou koženku nebo nějakou šňůrku, tento přívěsek bude určitě v podzimních dnech vynikat.

Podzimní přívěsek

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek