Romantika při svíčkách

18.02.2014 12:54

Každé ráno se míjeli na tom samém chodníku. Nikdy si nevyměnili víc než jen jeden nebo dva pohledy. Jeho krásné kaštanově hnědé oči i přesto jako by do jejich svým pohledem vrývali víc než ranní pozdrav, cítila jak ji každý den znovu a znovu zasahuje do srdce spalující touha dotknout se ho, přiblížit se, políbit jej. Až jednoho dne, když se zase míjeli, k ní náhle přikročil, zuřivě ji k sobě přitáhl a pošeptal ji přes volně vlající vlasy do ucha ono očekávané a tolik vytoužené: "Miluji tě." ....to je ale romanťárna, co? V reálném životě to tak ale mnohdy není, i když někdo romantiku rád a právě jeho třeba nadchne dnešní návod.

Pomůcky:
čajová svíčka
voskový plátek červené barvy
šídlo
raznice srdíčka

O voskových plátcích jsme se již bavili. Jsou to vlastně tenké barevné plátky, které jsou na pergamenovém papíru. Z těchto plátků můžete tvary vyřezávat, vyrážet raznicemi nebo  do nich vytláčet formičky na cukroví. Hotový tvar se potom jen přiloží na svíčku, kde se teplem lidské ruky krásně přichytne.  Je to rychlé, jednoduché a vhodné i pro děti.

Dnes tedy použijeme raznici srdíčka. Z ní vyrazíme tvar (doporučuji vyrážet "vzhůru nohama" - tedy pergamenovým papírem nahoru, tvar se lépe oddělí).

Sundáme pergamenový papír a už jen v ruce pomocí šídla uděláme doprostřed srdíčka opatrně dírku.

Tou následně protáhneme knot svíčky a i z obyčejných čajových svíček je najednou romantická svíčka, kterou můžete darovat nebo ji použít při večeři ve dvou.


 

Romantika při svíčkách

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek