Ruce vzhůru!

25.09.2013 21:25

Hned na úvod musím poznamenat, že zbraně nemám ráda. V kombinaci s lidskou hloupostí dokáží napáchat neskutečné škody...ovšem uznejte sami, že zbraň metající gumičky je spíše pro zábavu. U nás se s ní bavila celá rodina a největší sranda byla, když jsme zkoušeli trefit lustr...tedy chápejte, jsme psychicky všichni v pořádku, tenká gumička mu nijak neublíží a jediné co se stane, že to trošku cinkne a už i to stačí k dětské (a nejen k dětské) radosti.

 

Pomůcky:

dřevěná překližka

dřevěný kolíček

dřevěná tyčka o průměru 15mm (používá se na výrobu dřevařských kolíků)

lepidlo

svorky

pila

vrták do dřeva o průměru 20mm

smirkový papír, popř. bruska

 

Samozřejmě by mě nikdy nenapadlo vyrobit pistolku na gumičky pro děti, ale manžel mě v tomto umí dokonale zastoupit. Při vzpomínkách na své dětství už naše děti naučil spoustu lumpáren a co naplat....děti to prostě baví.

Jelikož máme doma jen tenké překližky pomohli jsme si lepidlem na dřevo a slepili jich několik k sobě do požadované tloušťky. Až lepidlo opravdu dobře zaschlo, nakreslili jsme na překližky tvar pistole a vyřízli elektrickou pilou.

Do jedné části vyvrtali vrtákem do dřeva díru a celé to osmirkovali, aby nebyly hrany ostré.

Jako hlaveň jsme použili dřevěnou tyčku, kterou je potřeba k tělu pistole opět dobře přilepit, stejně jako kolíček.

Do hlavně se potom udělá drobná rýha, aby gumičky dobře držely, když se natáhnou.

S pistolí již není třeba nic dalšího dělat, musíte už jen najít vhodný cíl. Jak jsem psala výše, u nás se bavila celá rodina. Jen, prosím, dávejte pozor, aby se malé děti při hraní s touto „gumičkovkou“ nezranily.

Ruce vzhůru!

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek