Slepičí rozcvička

25.03.2013 19:57

 I když to venku na Velikonoce vůbec nevypadá, tak už opravdu klepou na dveře...je nejvyšší čas na rozcvičku. Začneme tedy – křidélka nahoru, křidélka dolů, křidélka nahoru, křidélka dolů....ne, nezbláznila jsem se, jen jsem pro vás dnes připravila něco, co bude určitě bavit děti, ale i dospělé.

 

 

Pomůcky:

tvrdé papíry (světle a tmavě hnědý, žlutý, červený a bílý)

fix

lepidlo

provázek

korálky

nůžky

puklice (francouzské sponky)

 

Jestliže umíte nakreslit žárovku, tak nakreslit tvar slepice už pro vás bude opravdu hračka (navíc jsem to zvládla i já jako opravdový výtvarný antitalent), k tomu dvě křidélka a je to. Šablonu vystřihněte, jednotlivé dílky překreslete na barevné papíry a opět vystřihněte.

 

Nyní začíná kompletace slepičky nejprve pomocí lepidla – přilepte na hlavu hřebínek, oči, zobák a lalok, potom hlavu na tělo. Do křidélek udělejte dvě dírky, jednu větší (blíž do středu křídla) a druhou menší (blíž ke špičce křídla) a na každou stranu těla ke krku také jednu dírku. Vezměte puklici (je to kovový klobouček s dvěma nožkami), nožky protáhněte dírkou v těle a větší dírkou v křídle a vzadu nožky sponky roztáhněte. Stejně to proveďte i na druhé straně.

Teď přijde na řadu provázek – ten protáhněte oběma malými dírkami na křídlech a zauzlujte. Následně vezměte druhý provázek, obepněte první provázek (viz. foto) v půlce, zajistěte uzlíkem. Na volné konce, které nyní visí od slepičky směrem dolů navlečte korálky a zauzlujte.

Slepička je sestavení a teď už je čas jen vyzkoušet, jak cvičí.

Diskusní téma: Slepičí rozcvička

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek