Sněhuláček pajduláček

08.01.2014 13:33

Svátek svatého Martina máme už nějakou tu chvíli za sebou a tak děti v radostném očekávání sněhové nadílky, začaly ze sklepů hromadně vytahovat saně a boby. Jenže ouvej, někde se stala chyba a vločky k nám nedorazily a zatím to vypadá, že snad ani nedorazí. A tak se místo klouzajícími chodníky procházíme jarním počasím. Ale kalendář nám jasně ukazuje měsíc leden, a tak i přes slunečné, teplé počasí a pučící stromy, dnes prostě budeme stavět sněhuláky.
 

 

Pomůcky:
rulička od toaletního papíru
černý fix nebo gelové pero
jednobarevný filc
dvě bambulky a chlupatý drátek (popř. pletená dutinka)
oranžová moosgummi
nůžky
lepidlo nebo lepící pistole


Na výrobu sněhuláka použijeme ruličku od toaletního papíru. Měla jsem výhodu v tom, že jsem sehnala rovnou bílé ruličky, ale pokud neseženete, nic se neděje, buď ji obalíte bílým papírem nebo natřete bílou barvou a necháte zaschnout. Na ruličku jsem nakreslila černým gelovým perem oči a uhlíky. Z oranžové moosgummi (tedy mechové pryže) jsem vystřihla mrkev a nalepila ji pod oči.

Jedna varianta dalšího kroku je ta, že sněhulákovi na hlavu nalepíte na každou stranu bambulku a spojíte je chlupatým drátkem - vzniknou "klapky" na uši. Druhá varianta je ta, že ustřihnete kousek pletené dutinky, dáte ji sněhulákovi jako čepici a konec svážete kouskem provázku. Ať tak či tak, je hlavně podstatné, aby sněhulákovi nenafoukalo do uší :-)


Nakonec ustřihněte proužek z filcu a jeho konce hustě nastříhejte jako střapce a vzniklou šálu dejte sněhulákovi kolem krku.
Tak a sněhulák je hotový a my se můžeme těšit, že si brzy postavíme nejen takovéto papírové sněhuláky, ale taky ty pravé ze sněhu.
 

Sněhuláček pajduláček

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek