Sněží!

28.01.2014 12:15

Tak jsme se dočkali. V půlce ledna nám konečně napadl sníh a počasí si chvíli hraje na to, že je zima a to přesně ve chvíli, kdy jsem začala vytahovat ze skříně kraťasy. Čeká mě jedna menší akce, kde se bude vyrábět s dětma školou povinnýma, a tak mě napadlo, že když už nám sněží venku, tak by bylo fajn, kdyby nám sněžilo i uvnitř. A jelikož by nebylo zrovna výchovné učit děti jak rozpárat peřinu a uspořádat pravé zimní radovánky s péřovou sněhovou nadílkou, tak nám bude sněžit alespoň ve sklenicích.
 

 

Pomůcky:
malá zavařovací sklenice
voda
třpytky
tavná lepící pistole
figurka

Malou zavařovací sklenici má určitě každý doma. Vyberte tedy takovou, která je nejen pěkná na pohled, ale také má dobré a těsnící víčko. Sklenici i s víčkem omyjte vodou a saponátem, dobře vysušte. Vezmeme figurku z Kinder vajíčka (nebo takovou, kterou si děti samy vyrobily) a nalepíme ji dovnitř víčka pomocí tavné lepící pistole (popř. sekundového lepidla).

Necháme lepidlo dobře zaschnout a zatvrdnout. Do sklenice mezitím nasypeme třpytky a zalijeme asi do tří čtvrtin vodou (pokud přidáte lžíci glycerinu, budou třpytky ve vodě padat pomaleji a dosáhnete lepšího efektu - není to ovšem nutné).

Našroubujeme víčko a zkusíme, zda je sklenice dostatečně plná. V případě, že ne, vodu ještě doplníme. Nakonec opravdu dobře zatáhneme víčko a pro jistotu ještě můžete utěsnit lepící pistolí. Vršek sněžítka je možné ozdobit stuhou a drobnou dekorací, ale děti určitě nadchne i tato jednoduchá verze.

Sněží!

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek