Stonožka Božka

10.06.2014 10:43

Děti zvířátka prostě milují. Proto se domy a byty rodin plní morčátky, křečky, želvičkami, králíčky a jakmile opadne prvotní nadšení dětí, tak potom zůstává na rodičích starost o tuto drobotinu. A proto, aby rodiče neměli tolik starostí, tak si dnes vyrobíme zvířátko, které nemusíme ani krmit ani venčit, ale určitě udělá radost dětem…bude to totiž stonožka.

 

 

Pomůcky:

lékařská špachtle

vlna

lepidlo

pohyblivé oči

fix

nůžky

Z lékařských špachtlí jsme toho už vyráběli dost, je to dostupný a přitom levný materiál. Za pár korun ve zdravotnických potřebách (a lépe zásobených lékárnách) dostanete pořádný pytel tvořivého materiálu s nimiž se toho dá dělat spoustu. Pokud hledáte tipy na další využítí špachtlí, určitě se podívejte do fotogalerie i na starší články.

Tak a přejdeme tedy k samotné výrobě stonožky. Tělo stonožky bude tvořit právě špachtle. Na tuto špachtli budeme navazovat vlněné provázky, které si nejprve nastříháme na cca 20 cm dlouhé kousky.

Provázek přehneme v půlce, přiložíme jej ke špachtli a volné konce provlečeme na druhé straně smyčkou pod tělem a to tak, že jednou budeme strany (na něž přikládáme smyčku) pravidelně střídat.

Volné konce nám vytvoří nožičky stonožky a zároveň pod vlnu schováme špachtli.

Takto zakryjeme téměř celé tělo, jen „hlavička“ zůstane prázdná. Na ni přilepíme dvě pohyblivá očičk a fixem nakreslíme pusu. Větší děti mohou stonožce ještě nakreslit, vystříhat a nalepit boty, aby Božka nechodila bosa.

Příjemné tvoření i v horkých dnech.

 

Stonožka Božka

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek