Strašidláci

31.10.2013 13:16

Dneska jsem venku potkala asi desetiletou holčinu, která šla proti mě ze školy. I přesto, že toho do dálky moc nevidím, mi na ni něco nesedělo. Když přišla blíž, tak jsem pochopila co to bylo. Ona totiž měla obličej pomalovaný bílou barvou, pod rty nakreslené dva upíří zuby, z nichž kapala namalovaná krev. Ještě, že se naše setkání odehrávalo za bílého dne a ve večerním přítmí, asi bych se jí i lekla. A z toho tedy plyne to, že dnes se vyrojí strašidla a když někde jsou strašidla, tak já je samozřejmě musím alespoň trochu podpořit.

 

Pomůcky:

barevné moosgummi

chlupatý drátek

bambule

pohyblivé oči

tavná lepící pistole

tužka

nůžky

kružítko nebo „kolečková“ šablona

 

Náš dnešní výrobek bude vlastně takové maňáskové strašidlo, jehož oči a další drobnosti si vyrobíme, pusu potom může tvořit třeba naše ruka.

Odměříme si délku drátku tak, abychom ho dali mezi prsteníček a prostředníček a ještě nám kousek vyčuhovalo nahoru. Vybereme si bambule podle potřeby a vlastní fantazie a pomocí tavné lepící pistole nebo lepidla připevníme na volné konce chlupatých drátků. Teď nám nad prsty čouhají dvě bambule, které budou jako oči. Na bambule můžeme nalepit kousky moosgummi a nakonec pohyblivé oči.

Tyto oči můžeme dál dozdobit třeba pusou s upířími zuby a křídly nebo dodělat z mechové pryže řasy (kousek černé moosgummi hustě nastříháme nůžkami a nalepíme nad oči).

Při této činnosti se opravdu meze nekladou a děti tak mohou absolutně popustit uzdu své fantazie, vyrobit strašidlo, které bude mít tři oči, několik malých očí a velký nos, strašidlo s ušima, zobákem...prostě co koho napadne.

Až všechno lepidlo dobře zaschne, navlečte mezi prostředníček a prsteníček své strašidlo a běžte někoho pořádně vystrašit, polekat nebo pobavit....o to tady přece jde :-)

Strašidláci

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek