Světluška

07.11.2014 12:37

Na spoustě míst děti v těchto dnech chodí s lampióny, je to vlastně jakási novodobá obdoba lampiónových průvodů. Někde jsou tyto akce věnované strašidlům, jinde uspávají broučky. Ale jeden brouček – tedy vlastně světluška, se pořád ne a ne uložit k zimnímu spánku. Je to taková světluška neposeda, ale my si ji nejdřív vyrobíme, potom rozsvítíme a do rána nám světluška určitě usne a bude spát až do jara.

 

Pomůcky:

barevné papíry

nůžky

tužka

lepidlo

průhledná tvrdší fólie

fix

oboustranná lepící páska

chemické světlo (svítící tyčinka)

 

Z tvrdého barevného papíru ustřihneme pruh, který na jedné straně k sobě slepíme a uděláme z něj ruličku.

Na jednom konci ruličku zmáčkneme, ustřihneme rožky a slepíme lepící páskou. Tak nám vznikne hlavička, na níž nalepíme oči. Tělo světlušky ozdobíme podle vlastní fantazie – já jsem jí udělala dva žluté proužky, ale můžete na tělo kreslit, tiskat, lepit natrhané papírky nebo výseky z ozdobných děrovaček.

Na fólii si nakreslíme tvar křídel a nůžkami vystřihneme. Křidélka nalepíme na světlušku oboustrannou lepící páskou a potom už zbývají dodělat jen nožičky ze dvou (nebo tří) tenkých proužků papíru.

No a světluška je hotová….vlastně tedy ne, není hotová, protože správná světluška musí svítit. A tak vezmeme svítící tyčinku (malé tyčinky koupíte v rybářských potřebách, větší v papírnictví), kterou zlomíme, aby začala svítit a do otevřeného konce světlušky ji přilepíme průhlednou lepící páskou. Světluška tak bude svítit celou noc, přichystá se na zimní spánek a ráno už konečně usne.

 

Světluška

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek