Hrkací sněhulák

17.12.2014 12:09

Chci sníh! Ale už jako fakt. Venku svítí sluníčko, je tam pěkné horko a já už chci, aby to konečně začalo vypadat vánočně. Koho pak má chytnout ta pravá vánoční nálada, když ani to počasí nepřeje? Těžko se mi vzpomíná, kdy byly naposledy ty pravé zasněžené Vánoce. A tak jdu proti počasí do boje, chci ho inspirovat a tak si udělám sněhuláka aspoň doma!

 

 

Pomůcky:

bílý tvrdý papír

lepidlo

oboustranná mechová lepící páska

flitry

tužka

barevné papíry

černý fix

nůžky

průhledná fólie

 

Tužkou si nakreslete na papír obrys sněhuláka (můžete si pomoct i kružítkem), který následně vystřihnete a znovu obkreslíte.

Tentokrát do druhé obrysu udělejte ještě jeden menší kruh, ten vystřihneme a zaděláme pomocí fólie a lepidla (já jsem použila rolovací lepidlo z DM drogerie, které dobře drží a jednoduše se s ním pracuje).

V jednom obrysu nám tedy vzniklo okýnko, které jsme zakryli, tento obrys otočíme „na rubou stranu“ a kolem okýnka pečlivě vedle sebe vyskládáme mechovou oboustrannou pásku.

Na okýnko nasypeme trochu flitrů, z pásky sundáme krycí papírek přilepíme druhou část (bez okýnka). Nakonec sněhuláka domalujeme podle své fantazie.

Můžeme mu dolepit nos nebo mrkev, na hlavu dát hrnec a nebo kolem krku šálu, aby mu nebylo moc zima. Sněhulákovi můžete ještě na zadní části udělat dírku a tou provléct provázek. Nakonec sněhuláka pověsit jako ozdobu na stromeček, popř. jej přilepit na přání a podarovat někoho blízkého.

Hrkací sněhulák

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek