Jak si společensky protáhnout tělo

05.06.2013 12:53

Ti co mě dobře znají, zajisté o mé drobné „úchylce“ ví. Ví, jak mi dětsky září oči štěstím, když se v obchodech prohrabuji regály plnými společenských her, prohlížím si barevné krabice oražené etiketou s nehorázně vysokou částkou, na zadní straně studuji návody a tajně toužím po vlastnictví některé z těch krabic. Líbí se mi jak v tomto směru doba pokročila a obyčejné barevné pinčlíky nahradily krásné pestré figurky a jak obyčejnou desku, vytlačily důmyslné herní plány mnoha podob. A tak si dnes jednu společenskou hru vyrobíme....a vsaďte se, že se u toho parádně protáhnete a ještě se i pobavíte.

 

Pomůcky:

bílé plátno

miska

černé gelové pero na textil

voskovky na textil

překližka

akrylové barvy

šroub

matička

pravítko

fix

vrtačka

lékařská špachtle

 

Na bílé plátno si za pomocí větší misky nakreslíme 4x5 kruhy vždy kousek od sebe (viz. foto), pokud si na rozvržení netroufnete hned napoprvé, tak raději použijte fantomový fix, který se dá vyprat nebo časem zmizí a kruhy si nejprve předkreslete. Jinak můžete kolečka obkreslovat gelovým perem na textil (nebo černým fixem na textil).

Na vybarvení jsem zvolila voskovky, které větší plochy dobře zvládají a jsou levnější než třeba klasické barvy na textil. Budeme používat červenou, žlutou, zelenou a modrou barvu. To  znamená, že vždy pět kruhů pod sebou bude vybarveno jednou barvou. Voskovky následně zafixujte zažehlením přes pečící papír, abyste se při hraní nezašpinili a pokud jste neměli plátno začistěné, čeká vás ještě jeho obšití pomocí šicího stroje.

Terčík pro hru si vyrobíme z překližky a lékařské špachtle. Tu jsem zastřihla na jedné straně do špičky a nabarvila černou akrylovou barvou. Překližku je třeba rozměřit na čtyři díly plus nějaké místo na popis (viz. foto).

A každý z dílů dál rozdělit na čtyři další, které budeme opět vybarvovat červenou, žlutou, zelenou a modrou barvou. Popisky každé ze čtyř částí budou – levá ruka, pravá ruka, levá noha, pravá noha podle fotografie. Já jsem ještě pro větší životnost po zaschnutí barev a fixy přetřela celý terčík lakem. Potom přišel na řadu manžel, který doprostřed terčíku a na jeden konec špachtle (ten, který není špičatý) vyvrtal díru terčíkem provlekl šroub (mezi terčík a špachtli dejte podložku, aby se snížilo tření a ručička se lépe otáčela) a ten matičkou připevnil.

Smysl hry je takový, že jeden člověk otáčí terčíkem a postupně hlásí jednomu hráči po druhém to, co vytočil (například – levá ruka na červenou, pravá noha na modrou....), hráči potom dávají své končetiny na správnou barvu. Postupně se tak hráči stále více zaplétají a rozplétají a vyhrává ten, kterému se podaří nespadnout na podlahu a udržet se na správných barvách hracího pole.

 

Diskusní téma: Jak si společensky protáhnout tělo

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek