Kuře z talíře

23.03.2013 12:48

Nejen dospělí očekávají příchod jara – těší se i naši nejmenší a už netrpělivě vyhlížejí, kdy přestane padat sníh a mrznout a konečně se zase objeví na obloze sluníčko. Samozřejmě nepřehlížejí ani to, že brzy budou Velikonoce, a tak jim to čekání trochu zkrátíme a vytvoříme si s nimi jednoduché kuřátko.

 

 

Pomůcky:

papírový talíř

pohyblivé oči

plastová lžička od léků

kousek stužky

lepidlo

barvy, štětec, nůžky

žlutý a oranžový papír

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Papírové talíře jsou pro malé děti ideální na tvoření. Dá se z nich toho spoustu vyrobit a díky nim se dětem vyhne (pro ně ještě dost obtížné) dodržení přesného tvaru při stříhání.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vezměte si tedy papírový talíř menších rozměrů a nechejte děti, aby ho natřely na žlutou barvu. Než barva uschne, tak je potřeba, aby ruku k dílu přidali i rodiče a uřízli (např. pomocí zalamovacího nože) ze lžičky od léků tu část, za níž se lžička drží – potřebovat totiž budeme pouze mističku. Mističku společně podlepte oranžovým papírem a přilepte na talíř, potom přilepte pohyblivé oči. Nechejte děti nastříhat na několika místech žlutý proužek papíru a vy zatím můžete vytvořit ze stužky mašličku... společně vše nalepte. Pak už je jenom na dětech, kde takové kuřátko umístí – zda mu dozadu přilepíte magnet a bude se na vás dívat z ledničky nebo pomocí lepící pásky přilepíte kuřátko na vchodové dveře, aby mohlo čekat na Velikonoce spolu s vámi.

 

 

Diskusní téma: Kuře z talíře

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek