Netradiční přání

18.03.2014 13:11

Pop-up přání jsou opravdu netradiční přání. Rozhodně od něj nemůžete čekat obrázek na první straně a po rozložení jen strohý text, protože toto přání vás určitě něčím překvapí. Většinou se nějak hýbe, rozkládá a je trojrozměrné. Dnes si jedno takovéto přání společně vyrobíme, snad se vám bude líbit.

 

 

Pomůcky:

barevný tvrdý papír

barevný papír s potiskem

výřez květiny

čiré kamínky

pravítko

tužka

nůžky (příp. i řezačka)

průhledná fólie

raznice srdce

bílé gelové pero

oboustranná lepící páska

washi páska

papírová stuha

 

K vytvoření základu pro přání o velikosti klasické dopisní obálky použijte níže uvedený nákres. Myslím si, že slovní popisování by bylo příliš složité a nesrozumitelné.

Až budete mít vystřižený (nebo řezačkou vyřezaný) hlavní rozměr, narýhujte podle schématu vnitřní ohyby. Přání zohneme přesně v polovině a z menších záložek zohneme jakási „ouška“.

Ty z venkovní strany slepíme a vnitřní nám budou sloužit k držení pohyblivých srdíček. Srdíčka vytvoříme tak, že si nařežeme několik proužků z průhledné fólie (kupte takovou, která se prodává do meotarů, není ani tvrdá ani měkká, ale přesně taková, jakou potřebujeme). Z barevných papírů si raznicí vyrobíme několik srdíček, bílým gelovým perem je dokreslíme a budeme je následně oboustrannou lepící páskou připevňovat na fólii (tu si vyměříme a sestříháme tak, aby byla každá jinak dlouhá a srdíčka byla po vlepení do přání různě vysoko).

Na jeden konec proužku fólie přilepíme vždy dvě srdíčka, aby byla z obou stran. Připravená srdíčka vlepíme do „oušek“ uvnitř přání pomocí oboustranné lepící pásky a „ouška“ slepíme dohromady. Ouško ještě ozdobíme washi páskou.

Teď ještě musíme ozdobit hlavní stranu přání. Nalepíme na ni o kousek menší papír s potiskem (než je základ přání), papírovou stuhu, dozdobíme výsekem ve tvaru květu a malými průhlednými kamínky. Není potřeba tuto stranu příliš zdobit, jelikož hlavní efekt budou vytvářet uvnitř vlepená srdíčka, která se po otevření přání budou pohybovat.

 

Netradiční přání

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek