Maxi papírové koule

09.12.2014 13:07

Až když jsem se seznámila s technikou zvanou scrapbook, pochopila jsem, jak je papír krásná věc. Nejenom, že je absolutně variabilní a dá se z něj udělat neskutečné množství věcí. Když si vezmete papír měkký, tvrdý, pauzovací, karton nebo lepenku, ze všeho se dá něco vytvořit. A to je jenom začátek možného výčtu. A tak jsem se rozhodla, že tento článek věnuji zase jiným papírovým koulím, vlastně maxi koulím, které určitě zaujmou starší děti.

 

Pomůcky:

tvrdý barevný papír

kružítko

pravítko

nůžky

lepidlo

 

Nejprve si vyrobte šablonu, podle níž budete pracovat.

Na bílý papír nakreslete pomocí kružítka kruh a vystřihněte. Dovnitř kruhu udělejte rovnostranný trojúhelník (stačí vzít poloměr kruhu „do kružítka“ a po obvodu kruhu dělat kružítkem malé čárky, které se samy spojí v tento trojúhelník….určitě víte a znáte ze školy) a v místě čar zohněte.

To nejhorší a nejsložitější máme zdárně za sebou, teď už to bude jenom obkreslování. Vyberte si barevnou kombinaci papírů, která se vám líbí a na tyto papíry překreslujte kolečka – osm koleček, kdy chcete mít jen malou kouli, deset koleček, když chcete kouli větší a dvacet koleček, když vás to začne opravdu bavit a budete chtít udělat něco parádního.

Na jednotlivé dílky můžete psát vzkazy, lepit fotografie nebo drobné dekorace a výseky. Až si připravíte dostatečné množství koleček, na každé z nich ještě obkreslete trojúhelník a podle něj kolečko ohněte. Vzniklé „jazýčky“ nám budou sloužit pro lepení jednotlivých dílků k sobě a to podle toho, jak velkou kouli jsme si vybrali.

Nebojte se a zapojte klidně celou rodinu můžete si vyrobit nejen hezkou vánoční (nebo klidně i celoroční) dekoraci, ale také celé řetězy z koulí.

Maxi papírové koule

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek