Pěkně naštvaný pták

29.05.2013 14:37

„Miluji“ supermarkety s jejich úžasnými akcemi na kartičky, figurky, kuličky a další nesmysly, kdy potom vidíte u pokladen spousty řvoucích dětí, protože nákup jejich rodičů nedosáhl na tolik očekávaný sáček. Rodiny se pomalu rozkládají, právníci se těší na vlnu žádostí o rozvody, soudy praskají ve švech a domy lehají popelem...tedy nelehají, ale na zobrazení dané situace to celkem sedlo :-) Takže vyhlašuji bojkot těmto nesmyslům a vyrobíme si postupně několik věcí, kterými můžeme děti i sebe zabavit a navíc výrobky využijeme....a začneme naštvaným ptačím přívěskem.

 

Pomůcky:

ovčí vlna (přírodní bílá, červená, černá a žlutá)

molitan

plstící jehly

ketlovací nýt

šňůrka na mobil

ketlovací kleště

 

Opět vycházím z toho, že umíte uplstit kuličku – nejjednodušší a základní prvek plstění. Pokud tomu tak není, opět vás odkážu na můj článek pro začátečníky ZDE. Takže uplstěnou kuličku v přírodní bílé barvě z části potáhneme červenou vlnou. Červený naštvaný pták Angry birds má totiž dole malý kousek bílého místa, které zachováme. Z červené vlny dále uplstíme malou kapku, kterou připevníme na vrch kuličky.

Základní tvar tedy máme a teď se směle pustíme do obličeje. Z bílé vlny uplstíme dvě malé kuličky – oči a připíchneme ke kuličce. Do očí dvě černé tečky a z černé barvy dále ještě zamračené obočí. Nakonec ze žluté barvy uplstíme silný malý kužel jako zobák a připlstíme doprostřed pod oči.

 

V tuto chvíli máme připravený přívěsek, který ještě musíme připevnit na očko. Nejlépe starou praskou plstící jehlou (která už nemá žádné zoubky, jen silnou hladkou část) propíchneme uprostřed přívěsek, jehlu vytáhneme a vzniklou dírou protáhneme ketlovací nýt, který na volném konci pomocí kleští zohneme do tvaru očka a provlékneme šňůrku na mobil. Očko uzavřeme a přívěsek zavěsíme na mobilní telefon....na ten klasický mačkací se sluchátkem a drátem bych to nedávala, myslím, že s tím by se tak moc frajeřit nedalo :-)

Diskusní téma: Pěkně naštvaný pták

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek