Pěkně naštvaný pták do knihy

05.06.2013 13:45

Zdá se mi, že dostat v dnešní době děti ke knihám je občas dost těžké a složité. A proto je dobré děti v tomto ohledu podporovat a snažit se je nějak nadchnout pro čtení. Většinou je tato práce v rukou knihoven, které se snaží své malé čtenáře zaujmout akcemi, soutěžemi a pestrou nabídkou knih a myslím, že by bylo celkem ku prospěchu, kdybychom knihovnám v tomto ohledu trochu pomohli a spojili příjemné s užitečným. Vrátím se tedy v dnešním návodu k tématu – akce supermarketů, které jsem naťukla v jednom z minulých článků a vyrobíme si naštvaného ptáka do knihy.

 

Pomůcky:

tvrdý žlutý papír

černý, bílý a oranžový papír

tužka

fix

pravítko

nůžky

lepidlo

 

Nejprve si vytvoříme šablonu, podle které potom můžeme udělat víc podobných záložek. Na bílý papír si tedy nakreslíme čtverec a k němu ještě dva trojúhelníky po stranách (viz. foto). Já jsem šablonu vyrobila tak, že jsem si na obyčejný papír nakreslila čtverec, vystřihla, obkreslila na tvrdý papír a čtverec na obyčejném papíru rozstřihla od rohu k rohu a zase obkreslila vzniklý trojúhelník ke čtverci na tvrdém papíru – žádná věda, šlo to velmi rychle.

Šablonu na tvrdém papíru si tedy vystřihneme a můžeme začít překreslovat na barevný žlutý papír. Až budeme mít hotovo, vystřihneme a přehneme tak, abychom oddělili trojúhelníky od čtverce a slepíme. V tuto chvíli můžeme začít se zdobením.

Z bílého papíru vystřihneme dvě kolečka jako oči, do nich fixem nakreslíme černé tečky, kolečka na jedné straně trochu sestřihneme a přilepíme na základ. Z černého papíru uděláme zamračené obočí, které vlepíme nad oči a ještě nám chybí oranžový zobák a bílé bříško. Nakonec záložku dozdobíme chocholkou z černého papíru a můžeme zkusit jak moc se dětem bude tato záložka líbit...třeba je opravdu bude inspirovat k tomu, aby otevřeli knihy a začetli se do nich.

Diskusní téma: Pěkně naštvaný pták do knihy

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek