Podzimní víly

27.10.2014 15:56

Stromy v našem okolí už mají poshazovanou většinu listí. Využili jsme toho při jedné krásné podzimní procházce a spoustu jich nasbírali. Doma je vylisovali. Jelikož ale podzimní počasí doneslo s sebou i spoustu nemocí, které se nevyhnuly ani mojim „prackám“, tak jsem si k tomuto návodu přizvala malého pomocníka, který mě při výrobě zastal…a myslím, že se mu to povedlo výborně.

 

 

Pomůcky:

bílý tvrdý papír

nůžky

lepidlo

pastelky nebo barvy

vylisované listy

 

 

 

K výrobě víly se bude hodit šablona, kterou jsem si pro vás připravila. Ještě stále nejsem žádný expert na grafické programy (snad se to časem zlepší) a tak, prosím, omluvte její nedokonalost. Zatím stále ještě používám staré metody – tužka, guma, fix. Máte-li více malířského umu než-li já, určitě se pusťte do výroby vlastní šablony.

Vílu si tedy nejprve vytiskněte na bílý tvrdý papír. Pomocí pastelek nebo barev ji pečlivě vymalujte a nakonec vystřihněte.

Sesbírané listy položte nejlépe na novinový papír jeden vedle druhého a dejte třeba mezi velké knihy, které je zatíží a listy se krásně vylisují a uschnou (určitě tento způsob všichni dobře známe z dětských let).

Listy budeme lepit víle jako šaty. Nejprve si je na vílu rozložíme a až potom nalepíme lepidlem.

Víle můžete udělat na hlavě malou dírku, kterou provlečete nit a vílu zavěsíte třeba do okna, kde bude v průvanu tančit svůj podzimní tanec.

 

Podzimní víly

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek