Pro koledníčky - mrkev

30.03.2013 13:33

K Velikonocům patří mláďata všeho druhu...tedy všeho domácího druhu, protože velikonoční slůně nebo hrošík by pro naše končiny nebylo úplně ono. A tak ze všech těch kuřátek, jehňátek a dalšího zvířectva jsem si pro svůj dnešní návod vybrala zajíčka, k němuž neodmyslitelně patří mrkev. A právě do mrkvičky můžete nadělit koledu malým koledníčkům.

 

 

Pomůcky:

tvrdý oranžový papír

oranžový fix

pravítko

tužka

nůžky

tavná lepící pistole

zelená stuha

 

Téměř jako vždy, je potřeba nejprve vyrobit šablonu, podle níž budeme dál vyrábět a díky níž odhalíme případné problémy a nepřesnosti. Šablona na mrkev by měla vypadat stejně jako náčrtek ve fotce.

Šablonu potom překreslete na oranžový tvrdý papír vystřihněte, a tam kde se bude papír přehýbat, udělejte jemnou rýhu nůžkami (papír půjde jednodušeji a přesněji ohnout).

Na každém trojúhelníků nakreslete oranžovým fixem několik krátkých čárek. Mrkev slepte (nejlépe tavnou lepící pistolí) a lepidlo nechejte dobře zaschnout.

Na dvou protilehlých „kapsičkách“ udělejte pomoci kancelářské děrovačky dírku, naplňte mrkvičku odměnou pro koledníky, dírkami provlečte zelenou stuhu a uvažte mašli. Krásně budou takovéto mrkvičky vypadat připravené na košíku k obdarování.

Diskusní téma: Pro koledníčky - mrkev

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek