Pro koledníčky – vejce

27.03.2013 12:51

Jedni tyto svátky milují, jiní je z duše nesnáší. Ať jste na kterékoliv z těchto dvou stran (nebo v jejich přesném středu a Velikonoce jsou vám prostě jedno), určitě mi dáte za pravdu, že až děti dávají Velikonočnímu pondělí ten pravý smysl – vždyť najít skupinu malých koledníčků u dveří, jak přeříkávají básničku je to, co si každá žena nebo dívka přeje. No a proto je nejvyšší čas, začít chystat nějakou netradiční odměnu malým koledníčkům...

 

Pomůcky:

filc

fantomový fix

nit

jehla

nůžky

stuha

tavná lepící pistole

dekorativní květina z filcu

 

Na filc pomocí fantomového fixu (můžete nahradit tužkou nebo obyčejným fixem) nakreslete dvě shodná vajíčka – pomoct si můžete tak, že látku přehnete, vajíčko nakreslíte jednou a vystřihnete zároveň obě vrstvy filcu nebo si jednoduše vytvoříte šablonu a podle ní 2x překreslíte na látku. Jedno z vajíček potom zkraťte (ustřihněte mu asi 1/3 viz. foto).

Potom vystřihněte několik koleček z filcu jiné barvy a přišijte pomocí jehly a nitě na zkrácené vajíčko. Kolečka, která budou vajíčko přesahovat jednoduše ustřihněte podle kraje. Až budete s touto prací hotovi, vezměte celé vajíčko a přišijte k tomu sestřiženému.

Vznikne jakási kapsička, kterou můžete rovnou naplnit sladkostmi pro koledníky a nebo si s vajíčkem můžete ještě „pohrát“ a nalepit mu (popř. přišít) velikonoční stužku a kytičku z filcu jiné barvy než je vajíčko. Náplní takovéto kapsičky nemusí být vůbec jenom sladkosti, ale třeba sada malých pastelek nebo další drobnosti, které děti potěší. A pokud k vajíčku připevníte ještě šňůrku nebo mašličku, můžete děti obdarovat „medailí“ (pověšenou na krku), za krásnou koledu.

Diskusní téma: Pro koledníčky – vejce

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek