Proplétané papírové koule

25.11.2014 13:08

Určitě všichni dobře znáte papírové koule z proužků papíru. Jsou jednoduché a sestavit je dokáží i děti. Dokonce se prodávají i sady na jejich výrobu s nimiž je to už úplná hračka. Papírové koule jsou efektivní. I my jsme loni podlehli a několik si jich na dekoraci vyrobili. Zdobily nám světlo v kuchyni a myslím, že byly pěkným svátečním doplňkem.

 

 

Pomůcky:

barevné papíry

nůžky

lepidlo

kružítko

 

  

 

Podle šablony si na dvě barvy papíru překreslíme celkem 24 proužků (od každé barvy 12) a nůžkami pečlivě vystřihneme.

Na papír pomocí kružítka uděláme čtyři kolečka a vystřihneme. Na tato kolečka začneme lepit prvních dvanáct proužků a to vždy jen za „zobáčky“, které jsou na koncích proužků.

Než lepidlo zaschne uděláme to samé ještě druhou sadou. Obě sady potom přiložíme k sobě tak, aby jedny proužky šly jedním směrem a druhé druhým.

Od koleček začneme proplétat jednotlivé proužky do sebe vždy nahoru a dolů. Až dopleteme ke konci, slepíme opět zobáčky proužků na kolečko a posledním, čtvrtým kolečkem zakryjeme všechny konce, aby byly hezky schované. Výroba těchto koulí chce značnou trpělivost, ani mě se hned napoprvé nepodařilo kouli umotat, ale chce to nevzdát se!

 

 

Proplétané papírové koule

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek