Puntík sem, puntík tam, přání z něho udělám

21.04.2013 20:09

Už je to dávno, co obchody okupovaly jen strohé jednobarevné papíry. Dnešní nabídka je plná pestrých, vzorovaných druhů a člověka to svádí, vyrobit z té krásy pro radost druhému alespoň malé přání. Tentokrát jsem se tedy pustila do této činnosti s pořádně jsem si zapuntíkovala :-)

 

 

Potřeby:

puntikovaný papír

bílý tvrdý papír

červená puntikovaná stuha

3D dekorace ve tvaru tulipánu

pravítko

kružítko

řezačka

nůžky

červená razítkovací poduška

 

Z bílého tvrdého papíru nejdříve vyrobíme samotnou kartu. Budete-li přání posílat, určitě nezapomeňte dodržet velikosti poštovní obálky (a nebo na to zapomeňte a vyrobte si i obálku, je to jednodušší a člověk se tak může víc vyřádit). Pruh bílého papíru v půlce přehněte a jeho obvod přetřete razítkovací poduškou , vytvoří se tak červená patina.

Z červeného puntikovaného papíru vystřihněte obdélník menšího rozměru než je karta a vlepte na vrchní bílou stranu karty. Na bílý papír udělejte kružítkem kružnice a vystřihněte (opět pomocí razítkovací podušky dejte kruhu patinu), vlepte do horní poloviny přání a dovnitř tohoto kruhu umístěte 3D dekoraci. Bílý pruh papíru vlepte do spodní poloviny přání a doprostřed tohoto pruhu nalepte červenou stužku s puntíky.

Dovnitř karty napište to, co máte na srdci a chcete prostřednictvím tohoto přání sdělit obdarovanému, potom přání zavažte mašličkou, dejte do obálky a čekejte na odpověď.

 

Diskusní téma: Puntík sem, puntík tam, přání z něho udělám

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek