Řekni sýr!

23.04.2013 13:16

Když se potřebuji opravdu dokonale vyřádit, sáhnu po dětském tričku. Malovat tričko pro (rozumného) dospělého je svazující, ale na těch dětských můžete opravdu dokonale popustit uzdu své fantazie. Někdy přidám fleky navíc, někdy přišiji prstového maňáska, nešetřím paletou barev a výsledek většinou sklízí úspěch...a to nejen od majitelů, ale také od jejich vrstevníků a kolemjdoucích dospělých. A co víc si přát než tolik radosti najednou?

 

Potřeby:

bílé kvalitní dětské tričko

žlutá barva Duha

žlutá a oranžová barva na textil

štětec

prstoví maňásci myšky

jehla

nit

 

Prvnímu kroku se vyhnete, seženete-li pro svou ratolest rovnou žluté tričko. Mě štěstí nepřálo, tak jsem koupila bílé a pomocí barvy Duha jej obarvila na žluto (děti se navíc ohromně baví, když jim řeknete, že jim vaříte tričko) podle návodu na obalu. Zvládne to bez problému i větší dítě, takže pro dospělého je to prostě „brnkačka“ :-)

Až tričko vyperete od zbytků barvy a necháte usušit, můžete se pustit do barvení pomocí textilních barev. Jelikož má tričko vypadat jako sýr, dokreslíme mu jen několik koleček různých průměrů, které můžeme pomocí oranžové barvy vystínovat. Až i tato barva zaschne, přežehlete tričko na nejvyšší stupeň, který snese, aby se barvy dobře zafixovaly a do několika „děr“ přišijte prstové maňásky.

Já jsem myšky koupila přes mimibazar, jinak se dají koupit v Ikei v sadě s dalšími zvířátky. A výsledek je tady – absolutně originální tričko, které nemá nikdo jiný...do doby, než ho zkopírují v Číně :-D

 

Diskusní téma: Řekni sýr!

Datum: 22.06.2013

Vložil: hanka

Titulek: řekni sýr

Móóóóc krásné!!!!♥

Datum: 13.04.2014

Vložil: míša

Titulek: Re: řekni sýr

hezké

Přidat nový příspěvek