To je pecka!

02.01.2015 13:40

Samotné se mi to nechce věřit, ale opravdu tento návod je 100. A tak by to dnes chtělo něco….no něco netradičního, jiného, zajímavého, něco, co by se tak trochu i vztahovalo k Novému roku, který ještě doznívá ve většině z nás. Tak snad to opravdu dnes bude pecka...nebo aspoň pecička.

 

 

Pomůcky:

špejle

alobal

sirky

svíčka

nůžky

 

Hned na úvod je nutno napsat, že toto není článek vhodný pro děti (!), ale jen pro šikovné rodiče, kteří dětem chtěji dopřát radost ze života a nejen zákazy. Vše kolem dětí je nebezpečné, stačí jen obyčejné nůžky. A tak jim místo zákazů dopřejme srandičku, která je potěší. Samozřejmě vše musí probíhat za bezpečnostních podmínek a za asistence rodičů!

Z alobalu si ustřihneme obdélník. Na něj položíme konec špejle a z jedné sirky (tedy zápalky) ustřihneme hlavičku, kterou položíme nad konec špejle.

Alobal přeložíme a omotáme kolem špejle tak, aby hlavička zápalky zůstala uvnitř (viz. foto).

S touto miniraketkou a svíčkou se zápalkami teď vyjdeme nejlépe ven na volné prostranství, kde nehrozí, že byste mohli někoho zranit.

 

Svíčku zapálíme a část s alobalem dáme nad hořící plamen (dbejte při tom, prosím, zásad bezpečnosti). Po chvíli, kdy se alobal rozehřeje, tak prostě a jednoduše za účasti velkého dýmu odletí asi dva až tři metry (viz. VIDEO NÍŽE)

www.youtube.com/watch?v=esgN-_35-ko 

No já vím, srandička, ale určitě stojí za vyzkoušení. A uvidíte sami, že děti tím neskonale potěšíte.

 

 

To je pecka!

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek