Už se to blíží!

22.06.2013 14:20

Tak už jenom týden a děti mají „padla“. Určitě se už všechny moc těší na prázdniny provoněné jahodami, sluníčkem, vodou a novými zážitky. Jen je ještě potřeba poděkovat paní učitelkám, které děti s trpělivostí vedou po stezkách nových znalostí a darovat jim za všechnu tu snahu, ochotu a pomoc alespoň nějakou drobnost. Většina z dětí donese nejspíš kytičku, tak my tu kytičku zkusíme ozdobit nějak neotřele – motýlem.

 

Pomůcky:

černý žíhaný drát

štípací, ketlovací a ploché kleště

korálky

 

Ze širšího černého drátu vytvoříme kostru motýlka podle nákresu.

Začneme tykadlem, které vytvoříme kleštěmi s kulatými kleštinami, potom jedno a druhé křidélko, které vytvarujeme buď pomocí rukou nebo plochých a ketlovacích kleští a nakonec spodní dvě malá křidélka a druhé tykadlo. Na konci druhého širšího drátku uděláme jen očko a druhý konec necháme volně (musí být dlouhý, bude se přimotávat do kytičky). Když máme základní tvar, spojíme všechny části dohromady tenkým drátkem, kterým omotáme všechny části – vznikne nám tak jakési tělíčko.

Pokud máme ještě dost tenkého drátku, rovnou z výroby tohoto tělíčka přejdeme na omotávání křidélek. Vždy 1x omotáme kostru křídel, přidáme korálek, omotáme atd. až budeme mít obě křídla ozdobená korálky.

Spodní křídla jen zamotáme do tvaru osmičky a je hotovo. Pokud nebudeme kytičku připravovat sami, tak můžeme vzít motýlka do květinářství, kde ho přímo zaaranžují do kytice. Myslím, že je to jednoduchá ozdoba, která ovšem bude vypadat originálně.

Diskusní téma: Už se to blíží!

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek