Vážka na mušce

17.04.2013 13:13

Pro romantika má jaro své nenapodobitelné kouzlo – vzduch voní květinami (nejste-li zrovna alergik nebo nežijete ve velkoměstě), ptáci zpívají a jarní paprsky příjemně hřejí. Pesimista jaro vidí jako čas pocení se, sekání trávníků, vyhrožování krtkům nezbedům a ničení bujného plevele, likvidující pracně upravené záhonky. No a praktik to nevidí ani černě ani bíle a jde natáhnout sítě do oken a při jízdě na kole si dává pozor, aby měl zavřenou pusu, protože vzduch je plný létajícího hmyzu.

 

Pomůcky:

lékařská špachtle

zelená akrylová barva

štětec

pohyblivé oči

průhledná fólie

lepidlo

akrylová barva se třpytkami (popř. lepidlo s glitry)

 

A když už jsme u toho hmyzu, tak si dneska na mušku vezmeme vážku, kterou jednoduše vyrobíme z lékařské špachtle. Ty se prodávají ve zdravotnických potřebách nebo v lépe vybavených lékárnách. Cena je za to množství dobrá (100 ks za cca 50,-Kč) a špachtle se dají použít nejen k velké spoustě věcí (jako například míchání sádry, barev, nanášení strukturovacích past apod.), ale také ke tvoření (některé tipy najdete ve fotogalerii, jiné ještě budu postupem času přidávat).

Špachtli nabarvěte zelenou akrylovou barvou a než barva zaschne, vystřihneme z průhledné fólie čtyři dlouhá úzká křídla, na něž naneseme třpytivou barvu nebo lepidlo. Na konec špachtle přilepíme pomocí lepidla pohyblivé oči a kousek za ně křídla.

Jelikož je to opravdu jednoduché tvoření, můžete podobných vážek vyrobit víc a zavěsit na silon do okna, když bude foukat vítr, vážky se budou ve větru pohybovat. Popřípadě můžete podobným způsobem udělat motýly a včely a nechat okno opravdu pořádně rozhýbat.

 

Diskusní téma: Vážka na mušce

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek