Velikonoční lízátka

17.04.2014 22:19

Velikonoce už opět netrpělivě přešlapují za dveřmi a já rychle přemýšlím nad něčím originálním pro koledníky. Ti starší raději „tekutou“ koledu, ale v žádném případě se nesmí zapomenout hlavně na ty malé koledníčky. A tak jsem přemýšlela, přemýšlela až mě napadlo velikonoční lízátko. Pojďte si ho zkusit vyrobit společně se mnou.

 

 

Pomůcky:

papír

nůžky

tužka

filc

jehla a nit

tavná lepící pistole

fantomový fix

černé gelové pero na textil

lízátko

Vyrábět budeme hlavu zajíčka, který bude sloužit jako jakýsi velikonoční obal na lízátko. Na bílý papír si tedy podle velikosti lízátka nakreslíme hlavu zajíčka a rozkreslíme jednotlivé díly – oči, uši, zuby atd. Tyto dílky si pomocí fantomového fixu (je to fix, který se dá jednoduše vyprat, popř. po nějaké době sám z látky zmizí) překreslíme na vybraný filc a vše pečlivě vystřihneme nůžkami. Potom navklékneme nit do jehly a budeme sešívat dva díly hlavy sobě, nezapomeneme ve vrchní části dovnitř vešít zajíčkovi i uši.

Spodní část zůstane samozřejmě nesešitá, tudy budeme navlékat lízátko. Až máme sešito, vezmeme tavnou lepící pistoli a drobné detaily dolepíme (šikovnější zvládnou i jehlou a nití). Nejmenší detaily dokreslíme černým gelovým perem. Takto vyrobené zajíčky navlékneme na lízátka, dozdobíme mašličkou připevněnou na „tyčince“ lízátka a můžeme připravit pro koledníčky.

 

Velikonoční lízátka

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek